Topp 5 aktiviteter att göra i Stockholm


Topp 5 aktiviteter att göra i Stockholm

Topp 5 aktiviteter att göra i Stockholm

Få saker här i världen är odelat positiva. Allt har plus och minus. Om ni ska turista i Stockholm, då är det givetvis bra att ha koll på vad som är vad. Är verkligen alla klassiska tips så bra som de säger? Läs vår guide, så får ni bättre koll!

Vasa Museum

1. Vasamuseet

Det mest populära turistmålet i Stockholm med stor marginal. Sommartid är det kö för att komma in och det är ju lätt att förstå varför. 1600-talsskeppet som tillbringade 333 år på botten av Stockholms inlopp mot Östersjön är ett världskänt exempel på gamla tiders skeppsbyggnad och en symbol för Sveriges stormaktstid.

+

Jättegammal båt.

Massor med detaljer.

-

Båtens symbolik är en påminnelse om att Sveriges stormaktstid är över, supertråkigt.

Sorgligt att den sjönk.

Man får inte röra vid båten, de är de faktiskt jättenoga med.

Inte direkt pulshöjande att bara läsa om spännande saker, man vill ju vara med om något spännande själv. Inte för länge bara. En timme skulle vara lagom.

Skansen

2. Skansen

Skansen är ett utomhusmuseum och djurpark med runt 140 byggnader från olika perioder i svensk historia, varav den äldsta är från 1300-talet. Djuren som finns att beskåda är mestadels djur som lever vilt i Sverige, som björn, älg och vildsvin, eller svenska landsraser som gutefår och skånegås.

+

Söta djur.

Massor med historia.

-

Gäss är läskiga.

Husen byggdes då människan var kortare, så man slår i huvudet en del.

Djuren gömmer sig . Det vore roligare om man fick leta efter dem själv och kika in i deras omgivning, kanske flytta på saker och leta ledtrådar och så. Men de stoppar en om man försöker göra det.

Livrustkammaren

3. Livrustkammaren

Livrustkammaren är Sveriges äldsta museum. Från början var det de svenska kungarnas vapenförråd, men 1628 ställde Gustaf II Adolf ut sina skottskadade dräkter till allmän beskådan, för att skryta med hur många gånger han överlevt kulor i strid.

+

Många väldigt snygga, detaljerade kläder.

De sparade Gustaf III:s kläder från när han blev skjuten på operan.

-

Känns lite skrytigt, liksom? Typ, “kolla hur ofta jag överlevde, har du gjort det, eller?” Det sätter press som man inte behöver.

Ingen är intresserad av dina teorier om vad som hände när någon historisk person blev skjuten. Alla tror att de vet bättre än du för att de “jobbar på Livrustkammaren” och “läser faktiskt forskning” och så. Känns lite orättvist att man inte ens får spekulera, kanske i en grupp på mellan 2-6 personer, om vad lösningen är.

Skärgården

4. Skärgården

Stockholms skärgård är verkligen unik. Med över 24 000 öar, holmar och skär är det alltid ett populärt resmål för både svenska och utländska turister. Filmskapare, författare, konstnärer och fotografer har skapat verk inspirerade av skärgården, så det är tydligt att det är något väldigt speciellt.

+

Riktigt, riktigt galet vackert.

-

Lite för stort. Lite för många öar, bara. Det vore trevligare med typ, ett rum eller så. Som man skulle kunna undersöka i sin egen takt och bli lite överraskad av. Kanske som en del av ett team-building event.

Escape Stories

5. Escape Stories
 

Men om man känner att man inte har någon lust att titta på en gammal båt, eller gamla hus, eller gamla kläder, eller gamla öar, vad ska man hitta på då? Ja, då känns det ju självklart att besöka oss på Escape Stories! Kombinera allt ni saknar på andra populära turistmål! Hos oss får ni gå in i ett rum, hitta ledtrådar in till en berättelse och lösa mysterier tillsammans i en spännande miljö! Våra rum finns ingen annanstans i världen än Vasagatan 27, och våra berättelser har inspirerats av Stockholms historia för att bygga en verkligt unik upplevelse.

+

Högt i tak.

Inga läskiga gäss.

Alldeles lagom stort.

Man får undersöka massor.

Ingen påminnelse om Sveriges förlorade stormakt som dämpar stämningen.

Dina smarta teorier uppmuntras.

-

Det finns ingen båt.

Det finns inga djur alls.

Som sagt, ingen aktivitet är perfekt. Men Escape Stories är riktigt nära! Boka hos oss idag!

Tags
escape room, aktiviteter i Stockholm, teambuilding, att göra i Stockholm