Gissa vem som kom förbi!


Gissa vem som kom förbi!

Gissa vem som kom förbi!

I januari fick vi kändisbesök! Populära bloggaren Paula Rosas provade våra escape rooms, för andra gången på kort tid! Denna gång blev det The Last Manuscript som hon spelade.

- Entusiasmen var smittsam, ler deras Game Master. En ren fröjd att leda.

Alla hade erfarenhet av escape rooms sen tidigare, vilket givetvis inte är ett krav i allmänhet, men det märks när en grupp är engagerad. Paula Rosas iver att komma in i rummet var påtaglig och jublet när uppdraget klarades av på mindre är 50 minuter var öronbedövande.

Paula Rosas

Många Game Masters favorit

The Last Manuscript, som är många medarbetare på Escape Stories personliga favoritrum, utspelar sig i en författares lägenhet. Berättelsen börjar precis efter hans alltför tidiga, tragiska bortgång.

- Han var alltid lite... speciell, säger hans granne. På senare tid har han varit väldigt orolig. Övertygad om att han är förföljd, paranoid. Jag tänkte att han bara höll på att göra research för en ny deckare och blivit lite för fokuserad på det. Han älskade mysterier.

Författaren verkar under en längre tid ha förberett sig på att något skulle hända honom. För sin granne bekände han att han snubblat över något stort, något oerhört. En hemlig sekt har verkat i århundraden och styrt världen från skuggorna, satt sina egna favoriter i maktpositioner och inte tvekat att mörda för att få sin vilja igenom.

Men nu ska det bli slut på det.

Paula Rosas 2

Det sista manuskriptet är målet

Författaren hade arbetat länge på sitt storverk, ett manuskript fyllt med bevis som skulle kunna fälla sekten, bara det blir publicerat. Det är Paula Rosas grupps mål att finna manuskriptet i författarens lägenhet, men de måste skynda sig. Sekten är på väg. Författarens granne har lovat att stå vakt vid sitt fönster och varnar om de är på väg, men hoppas ändå att gruppen skyndar sig. De har bara en timme.

Med denna kunskap slänger sig gruppen in i lägenheten. De springer om varandra, vänder på allt de kan och hittar snabbt varje ledtråd de behöver. De arbetar bra ihop och ropar ut vad de hittar och vad de tror kan behövas, men det blir ändå lite kaotiskt när de letar.

Precis som det brukar vara i ett escape room, alltså.

Paula Rosas 3

Seger för Paula Rosas

Så hur gick det? Ja, det tog några enstaka bonusledtrådar, men till slut satt de där triumferande, med manuskriptet i högsta hugg! Sekten hade inte en chans. Efteråt poserar gruppen i rummet som de kända proffs de är. De planerar redan nästa besök, och de är mer än välkomna!

Låter detta som ett kul rum?

Samla några kompisar och boka The Last Manuscript!


Tags
the last manuscript, escape room, bloggare, paula rosas